Όλοι προσφέρουμε τη βοήθειά μας

Αγαπητοί μας γονείς, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας προσφέρουν κοινωνικό έργο κάθε χρόνο συστηματικά και έκτακτα όποτε παρουσιαστεί ανάγκη. Στα πλαίσια λοιπόν αυτού του έργου συνεχίζουμε και φέτος την υιοθεσία για την action aid (Ε΄και Στ΄τάξεις). Επιπλέον στηρίζουμε τις ευπαθείς οικογένειες της ενορίας μας καθώς και το σύλλογο προστασίας αγέννητου παιδιού «Η Αγκαλιά» (κατόπιν πρότασης των παιδιών της περσινής Στ΄τάξης». Θα θέλαμε την πολύτιμη βοήθειά σας γι? αυτές τις προσφορές αγάπης στους μικρούς και μεγάλους συνανθρώπους μας και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για κάθε προσφορά σας.

Α.  Για την ενορία μας συγκεντρώνουμε αυτές τις ημέρες (ως τις 15/12/2016):

Όσπρια, ζυμαρικά, καφέ, ζάχαρη, λάδι, γάλα εβαπορέ, χυμό ντομάτας, είδη υγιεινής και καθαριότητας

Β. Για το σύλλογο «Η Αγκαλιά» συγκεντρώνουμε (ως τις 15/12/2016):                    

  • ΓΑΛΑΤΑ ΕΒΑΠΟΡΕ: NOULAC (μεγαλύτερη ανάγκη), NOUNOU KID, NOUNOU
  • ΓΑΛΑΤΑ 1ης ΒΡΕΦΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ: FRISOLAC, NAN I, ALMIRON I
  • ΓΑΛΑΤΑ 2ης ΒΡΕΦΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ: FRISOMEL, NAN II, ALMIRON II, RONTAMIL II
  • ΓΑΛΑΤΑ 3ης ΒΡΕΦΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ALMIRON IIΙ, ALMIRON GROWNING UP 1+
  • ΠΑΝΕΣ: 2-5kgr, 3-6kgr, 4-9kgr, 7-18kgr, 9-20kgr, 11-25kgr, 15-30kgr
  • ΒΡΕΦΙΚΕΣ ΚΡΕΜΕΣ, ΚΡΕΜΕΣ ΣΥΓΚΑΜΑΤΟΣ, ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ, ΜΩΡΟΜΑΝΤΗΛΑ, ΠΑΙΔΙΚΑ ΑΦΡΟΛΟΥΤΡΑ, ΕΠΙΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΘΟΥΣ, ΕΝΥΔΑΤΙΚΕΣ ΚΡΕΜΕΣ
  • ΕΙΔΗ ΒΡΕΦΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: ΚΟΥΝΙΕΣ, ΠΟΡΤ ΜΠΕΜΠΕ, ΑΛΛΑΞΙΕΡΕΣ, ΚΑΘΙΣΜΑΤΑΚΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ,
  • ΚΑΡΕΚΛΑΚΙΑ ΦΑΓΗΤΟΥ, ΠΑΡΚΑ ? ΠΑΡΚΟΚΡΕΒΑΤΑ, ΚΑΡΟΤΣΑΚΙΑ 

 Προσφέρουμε τη βοήθειά μας

 


Στηρίζουμε τον Σύλλογο "Η αγκαλιά"

Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού

 


Πρόγραμμα αναδοχής παιδιού

Είμαστε ανάδοχοι παιδιού

Το σχολείο μας τα τελευταία 10 χρόνια είναι μέλος της ActionAid Ελλάς.
Με μεγάλη χαρά η ΣΤ? τάξη-και η Ε? τα τελευταία 2 χρόνια-έχουν αναλάβει την αναδοχή ενός παιδιού από την πολύπαθη Αφρική.
Η ανταπόκριση των παιδιών είναι ενθουσιώδης, το ίδιο και η ευγνωμοσύνη του μικρού Αφρικανού που δεν παραλείπει να μας γράφει τα νέα του για την πρόοδο του!!!
Μια ευκαιρία καλύτερης ζωής για το μικρό μας φίλο κι ένα μάθημα ζωής για μας!!!!

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα:

Αναδοχή Παιδιού δε σημαίνει υιοθεσία. Σημαίνει υποστήριξη ενός παιδιού, της οικογένειάς του και όλων των ανθρώπων της περιοχής που ζει, ώστε να επιτευχθούν μόνιμες βελτιώσεις στην ποιότητα της ζωής τους. Ο κάθε ανάδοχος είναι μοναδικός για ένα συγκεκριμένο παιδί, που πραγματικά χρειάζεται βοήθεια. Το παιδί ζει σε μια από τις φτωχότερες κοινότητες του κόσμου και φυσικά γνωρίζει ότι αποκτά ανάδοχο.
Το 72% της συνδρομής  πηγαίνει στην κοινότητα του παιδιού, για την δημιουργία έργων και στήριξη των κατοίκων, ενώ το 28% χρηματοδοτεί την ActionAid Ελλάς και την προσπάθεια της να βρει νέους υποστηρικτές.
Η εισφορά χρηματοδοτεί έργα και προγράμματα στην κοινότητα του παιδιού, που το βοηθάνε να ξεφύγει από την απόλυτη φτώχεια και να ζήσει μία αξιοπρεπή ζωή.
Μέσα από την επικοινωνία που ανταλλάσει ο ανάδοχος με το παιδί και την κοινότητά του, παρακολουθεί την αλλαγή του παιδιού και την εξέλιξη των έργων στην περιοχή.