Το σχολείο λειτουργεί σύμφωνα με το νέο αναμορφωμένο πρόγραμμα και έχει ως στόχο την πολύπλευρη πνευματική και σωματική ανάπτυξη των μαθητών μέσα στα πλαίσια που ορίζει ο ευρύτερος σκοπός της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Τα μαθήματα του πρωινού ωραρίου ξεκινούν στις 08:10 και τελειώνουν στις 13:15. Το Ολοήμερο σχολείο λειτουργεί από τις 13:15 έως στις 16:00

Το πρόγραμμα λειτουργίας κατανέμεται ως εξής:

  Πρωινή προαιρετική ζώνη   Ολοήμερο πρόγραμμα  

07:00 - 07:15

07:15 - 08:00

Υποδοχή μαθητών

Πρωινή προαιρετική ζώνη

 

13:15 - 13:20

Μετάβαση μαθητών ολοήμερου
στην αίθουσα σίτισης

Υποχρεωτικό πρόγραμμα

  13:20 - 14:00 1η ώρα ολοήμερου προγράμματος
Σίτιση

08:00 - 08:10

Υποδοχή μαθητών

  14:00 - 14:15 Διάλειμμα

08:10 - 09:40

1η διδακτική περίοδος

  14:15 -  15:00 2η ώρα ολοήμερου προγράμματος
Μελέτη - Προετοιμασία

09:40 - 10:00

1ο διάλειμμα

  15:00 - 15:15 Διάλειμμα

10:00 - 11:30

2η διδακτική περίοδος                

  15:15 - 16:00 3η ώρα ολοήμερου προγράμματος
Επιλογή διδακτικού αντικειμένου
(ΤΠΕ, Φυσική Αγωγή, Αγγλικά,
Εικαστικά, Μουσική, Θεατρική Αγωγή)
Λήξη του ολοήμερου προγράμματος

11:30 - 11:45

2ο διάλειμμα

  Προϋποθέσεις λειτουργίας  

11:45 - 12:25

5η διδακτική ώρα

  Το Ολοήμερο Πρόγραμμα λειτουργεί με τις εξής
προϋποθέσεις:
1. ο ελάχιστος αριθμός για τη λειτουργία
του Ολοήμερου Προγράμματος είναι
14 φοιτώντες μαθητές.
2. στο Ολοήμερο Πρόγραμμα εγγράφονται
και φοιτούν οι μαθητές των οποίων και
οι δύο γονείς είναι εργαζόμενοι,
προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του
φορέα εργασίας τους.                  

12:25 - 12:35

3ο διάλειμμα

 

12:35 - 13:15

6η διδακτική ώρα

 

13:15 - 13:20

4ο διάλειμμα

 

 

   

 

1ος κανόνας vvv  Η πρωινή προσέλευση γίνεται 8.00΄ με 8.10΄. Οι μαθητές παραμένουν στο χώρο του μπροστινού προαυλίου χωρίς τη συνοδεία γονέων, δεν μπαίνουν στις αίθουσες διδασκαλίας ούτε μεταφέρουν τις σχολικές τσάντες σ? αυτές  (εκτός των ημερών με δυσμενείς καιρικές συνθήκες ). Με το χτύπημα του κουδουνιού  παρατάσσονται στο χώρο  συγκέντρωσης για την πρωινή προσευχή και η πόρτα εισόδου κλείνει. Η πόρτα ανοίγει ξανά στις 9.40΄για όσους καθυστερούν. Κατά την ώρα της προσευχής όλοι οι μαθητές ανεξάρτητα από το θρήσκευμά τους, οφείλουν να δείχνουν σεβασμό, να υπάρχει απόλυτη ησυχία και να μη μετακινούνται στο χώρο του σχολείου.
2ος κανόνας   Γονέας που θα ήθελε να συνομιλήσει με κάποιον εκπαιδευτικό ή τη διευθύντρια του σχολείου συνεννοείται με τον εφημερεύοντα εκπαιδευτικό, για να του επιτραπεί η είσοδος ή εισέρχεται στο σχολείο τη μέρα και την ώρα που δέχεται ο εκπαιδευτικός του τμήματος.
3ος κανόνας   Οι μαθητές οφείλουν να προσέρχονται στην αίθουσα με όλα τα απαραίτητα μέσα μάθησης (βιβλία, τετράδια, κ.λ.π. ) και δεν τηλεφωνούν στους γονείς για να τους φέρουν ό,τι έχουν ξεχάσει.
4ος κανόνας   Κατά τη διάρκεια του διδακτικού ωραρίου οι μαθητές δεν περιφέρονται άσκοπα στους διαδρόμους. Τουαλέτα πηγαίνουν στη διάρκεια των διαλειμμάτων. Παρακαλούνται οι γονείς να διδάξουν στα παιδιά τους τη σωστή χρήση της τουαλέτας ώστε να αποφεύγονται δυσάρεστες καταστάσεις που φέρνουν σε δύσκολη θέση τα παιδιά.
5ος κανόνας   Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος οι μαθητές βγαίνουν στο προαύλιο, στο χώρο που έχει καθοριστεί για κάθε τάξη. Οι αίθουσες κλειδώνουν και δεν επιτρέπεται η παραμονή τους στις αίθουσες ή στους διαδρόμους. Σε περίπτωση κακοκαιρίας ορίζεται από τους δασκάλους ο χώρος παραμονής των μαθητών. Κανένας και για κανένα λόγο δε μένει μέσα στην αίθουσα μόνος του.
6ος κανόνας   Οι μαθητές τρώνε στη διάρκεια των διαλειμμάτων στο προαύλιο. Δεν επιτρέπεται να τρώνε μέσα στην τάξη ή στους διαδρόμους. Η ώρα του μεσημεριανού φαγητού για όσους παραμένουν στο ολοήμερο πρόγραμμα είναι από τις 14.05 ως 14.40 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου. Παρακαλούνται οι γονείς να μη φέρνουν φαγητό και ταΐζουν τα παιδιά στα κάγκελα του σχολείου.
7ος κανόνας   Στο σχολείο λειτουργεί κυλικείο που ακολουθεί τους κανόνες σωστής και υγιεινής διατροφής των μαθητών και παραμένει ανοιχτό από τις 8.00 ως τις 15.30
8ος κανόνας   Οι μαθητές πρέπει να αποφεύγουν ενέργειες που εμποδίζουν την ομαλή διεξαγωγή του μαθήματος ή του διαλείμματος και θέτουν σε κίνδυνο τους ίδιους και τους συμμαθητές τους. Να υπακούουν στις υποδείξεις των δασκάλων του σχολείου,  να μην τσακώνονται, να σέβονται τους άλλους, την ξένη περιουσία (ατομική ή σχολική) και το περιβάλλον. Σε περίπτωση φθοράς, αυτή θα αποκαθίσταται με δαπάνη του μαθητή που την προκάλεσε.
9ος κανόνας   Κανένας ενήλικας δεν έχει δικαίωμα να επιπλήττει ή να τιμωρεί ή να νουθετεί άλλο παιδί εκτός της οικογένειάς του στο χώρο του σχολείου.Για οποιοδήποτε θέμα προκύψει ενημερώστε το δάσκαλο της τάξης ή τη διευθύντρια οι οποίοι και θα διευθετήσουν το θέμα.
10ος κανόνας   Γενικότερα κανένας ανήλικος ή ενήλικος δεν έχει δικαίωμα να βρίσκεται στο κτίριο ή στο προαύλιο του σχολείου χωρίς να ενημερώσει τους εκπαιδευτικούς.
11ος κανόνας   Η αποχώρηση από το σχολείο πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος χωρίς άδεια από τη διευθύντρια του σχολείου απαγορεύεται. Αποχώρηση μαθητή λόγω ασθένειας γίνεται δεκτή μόνο κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης με τους γονείς και μόνο με τη συνοδεία τους μετά  την υπογραφή παραλαβής στον ημερήσιο έλεγχο της τάξης.
12ος κανόνας   Η ευθύνη για την ασφάλεια των παιδιών μετά το ωράριο λειτουργίας ανήκει αποκλειστικά στο γονέα ή κηδεμόνα. Οι γονείς-κηδεμόνες είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν το ωράριο των παιδιών τους και να ενημερώνονται από τις ανακοινώσεις του σχολείου.
13ος κανόνας   Οι μαθητές που συνοδεύονται καθημερινά κατά την αναχώρησή τους δε φεύγουν ποτέ από το σχολείο ασυνόδευτοι αν ο κηδεμόνας τους κάποια μέρα καθυστερήσει.
14ος κανόνας   Οι πολιτιστικές ? εκπαιδευτικές επισκέψεις  αποτελούν μέρος της σχολικής ζωής και βοηθούν στην αποτελεσματική πραγματοποίηση του σχολικού έργου, γι? αυτό οι μαθητές απουσιάζουν από αυτές μόνο αν έχουν σοβαρό λόγο. Η συμπεριφορά τους δε και οι υποχρεώσεις τους είναι ανάλογη κατά τη διάρκειά τους, όπως και στο σχολικό πρόγραμμα. Σε περίπτωση επίσκεψης τηρείται  το σχολικό ωράριο, ενώ σε περίπτωση γιορτής το ωράριο διαμορφώνεται. Για παράδειγμα στις Εθνικές γιορτές ορίζουμε τη διάρκεια της γιορτής και δε λειτουργεί το Ολοήμερο.
15ος κανόνας   Το ντύσιμο των μαθητών πρέπει να είναι κόσμιο ανάλογο με την εποχή και τις καιρικές συνθήκες.
16ος κανόνας   Οι γονείς οφείλουν να ενημερώνουν τη διεύθυνση του σχολείου για βραχύχρονη ή μακρόχρονη απουσία των παιδιών λόγω ασθενείας ή άλλου προβλήματος  καθώς και για θέματα υγείας που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή. Σε περιπτώσεις που απαιτείται φαρμακευτική αγωγή, οι γονείς των μαθητών οφείλουν να αιτούνται άδεια από τη Δ/ντρια του σχολείου προκειμένου να εισέρχονται οι ίδιοι, ή άλλο πρόσωπο το οποίο θα υποδείξουν σχετικά, στο χώρο του σχολείου, ώστε να τη χορηγήσουν (εφηβικός ζαχαρώδης διαβήτης, επιληπτικές κρίσεις, εποχιακές ιώσεις, κ.ά.).
17ος κανόνας   Οι μαθητές, σύμφωνα με το νόμο, δεν επιτρέπεται να έχουν μαζί τους κινητό τηλέφωνο. Σε περίπτωση που αυτό κριθεί αναγκαίο από τους γονείς τους, οφείλουν να το παραδίδουν στη διευθύντρια κατά ην προσέλευσή τους και να το παραλαμβάνουν από αυτήν μετά το τέλος των μαθημάτων. Επίσης δεν επιτρέπονται μηχανήματα ήχου και παιχνίδια. Παιχνίδια με μπάλες διεξάγονται την ώρα της Φυσικής Αγωγής υπό την επίβλεψη των γυμναστώνχωρίς θορύβους και φωνές που να ενοχλούν αυτούς που κάνουν μάθημα μέσα στις αίθουσες.
18ος κανόνας   Παρακαλούνται οι γονείς να ενημερώνουν το σχολείο για τυχόν αλλαγές στη διεύθυνση κατοικίας τους καθώς και στα κινητά τηλέφωνά τους τα οποία οφείλουν όλοι να έχουν ανοιχτά τις ώρες που τα παιδιά τους βρίσκονται στο σχολείο ώστε να είναι εφικτή η επικοινωνία μαζί τους.
19ος κανόνας   Παρακαλούνται οι γονείς όταν έχει ανακοινωθεί απεργιακή κινητοποίηση να προσέρχονται στο σχολείο το πρωί για να ενημερώνονται σχετικά.